4. Novice

Fasadne plošče, ki navdušujejo!

datum: 19.02.2021

Stanovanjska gradnja s fasadnimi ploščami Swisspearl

Fasada je končni element vsake stavbe. Prvi, trajen vtis. Gre za združitev arhitekturne ustvarjalnosti, trendov ter učinkovitosti. V prvotni fazi fasada služi kot zaščitni ovoj. Njena dolga življenjska doba zagotavlja trajno udobje. Fasada stavbe pa veliko pripomore tudi k prijetnemu bivalnemu počutju, kakor tudi urejenemu in sodobnemu videzu stavb.

Foto 2_Hiša M (2)

Vlaknocementne plošče imajo zelo široko uporabnost. Najpogosteje se uporabljajo kot kritina in fasada, lahko pa tudi kot balkonske oziroma vrtne ograje, pregrade ter vrtni elementi. Narejene so iz materiala vlaknocementa, ki je vzdržljiv in naraven in se ponaša s številnimi prednostmi, kot so energetska učinkovitost, visoka kakovost in zanesljivost, obstojnost v vseh vremenskih prilikah, dobra zvočna izolativnost, zmrzlinska odpornost in negorljivost. Prav zaradi teh prednosti se vlaknocementne plošče vedno bolj uveljavljajo pri individualni, energetsko učinkoviti gradnji.

Fasadne plošče, ki smo jih do sedaj bili vajeni predvsem na poslovnih zgradbah, zaradi svojega privlačnega videza in modernega dizajna, krasijo vedno več individualnih hiš. Ne glede na to, ali želimo močne poudarke ali mirnejše harmonične linije in barve, nam fasadne plošče Swisspearl nudijo veliko in moderno raznolikost dizajnov. Med seboj se poljubno kombinirajo in odlično sovpadajo tudi s klasičnimi fasadnimi površinami, lesenimi ali kamnitimi oblogami in so izjemen dekorativni element sodobne hiše.

Foto 6